Rotterdam experimenteert met gratis openbaar vervoer voor kinderen

Image source - Pexels.com


Vanaf 1 januari reizen Rotterdamse kinderen van 4 tot 12 jaar gratis met het openbaar vervoer in de Maasstad. Het wordt in eerste instantie een experiment, meldt de gemeente Rotterdam woensdag.

Met deze proef wil de gemeente het openbaar vervoer toegankelijker maken voor alle Rotterdammers. “Als kinderen gratis met het openbaar vervoer reizen, is het voor gezinnen veel goedkoper om met de tram, bus of metro te reizen”, zegt wethouder Judith Bokhove (mobiliteit). Dit geeft kinderen ook de kans om al op jonge leeftijd vertrouwd te raken met het openbaar vervoer en hun stad op een andere manier te ontdekken.

Alle kinderen in de in Rotterdam ingeschreven leeftijdsgroep kunnen een jaar gratis reizen met het openbaar vervoer van de RET, zoals metro, tram en bus, en buslijn EBS in Rozenburg. Je hebt alleen je eigen persoonlijke OV-chipkaart nodig. Daarmee kunt u gratis reizen aanvragen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?