Rijbewijsafdeling eist groen licht van twee rijscholen voor examen

Image source - Pexels.com


De Nederlandse afdeling Rijbewijzen CBR wil het voor kandidaten moeilijker maken om hun praktijkexamen te doen om de kans op succes te vergroten en wachttijden te verkorten. In de toekomst moeten twee rijscholen hun goedkeuring geven voordat een leerling rijexamen mag doen, zegt CBR-directeur Alexander Pecthold in De Telegraaf.

Pecthold vertelde de krant dat een examen zo’n 3.000 keer per jaar moet worden afgebroken omdat de kandidaat te gevaarlijk rijdt. Om te voorkomen dat rijscholen leerlingen te snel naar het rijexamen sturen, wil hij dat een andere school eerst naar de rijvaardigheid van de leerling kijkt.

“Dus je volgt les bij rijschool A, en als je instructeur denkt dat je rijklaar bent, neem je rijles bij rijschool B, die ook moet toegeven dat je klaar bent voor een examen”, legt Pechtold uit in De Telegraaf. . Pas dan kan er een datum worden geprikt voor het rijexamen. Het CBR zal wat hem betreft het plan zo spoedig mogelijk uitvoeren. Voor deze maatregel is geen politieke inbreng nodig. “We draaien er al een pilot mee.”

Tijdens eerdere lockdowns moesten alle examens en toetsen bij het CBR worden afgelast. Dit zorgde voor flinke achterstanden, die de organisatie op verschillende manieren probeert weg te werken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?