Restaurants protesteren late informatie over Covid-beperkingen voor horeca

Image source - Pexels.com


Meerdere horecazaken in Horst aan de Maas in Noord-Limburg en Egmond aan Zee in Noord-Holland dreigden zaterdag open te gaan nadat het kabinet voor het weekend geen duidelijke indicatie had gegeven of de horeca volgende week weer open mag. De KHN zei vrijdag achter de initiatieven te staan ​​’nu er weer geen duidelijkheid is’.

Zaterdag lekte informatie over het laatste advies van het Outbreak Management Team naar het kabinet. In het advies zeiden de experts dat alle sectoren tot 20.00 uur veilig weer open mogen

Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan Maas zegt begrip te hebben voor het protest en de horeca te steunen. Zo’n 30 cafés en restaurants open om 12.00 uur. Zoals afgesproken met de burgemeester gaan de vestigingen om 16.00 uur weer dicht.

De gemeente Bergen, waartoe ook Egmond aan Zee behoort, zegt de oproep tot opheffing van de coronamaatregelen, met name voor de horeca, te steunen, maar zal desondanks beperkingen opleggen. “Wat niet mag, mag niet”, zegt een woordvoerder van de Bergense burgemeester Lors Voskuil. De gemeente zegt eerst een waarschuwing te geven alvorens boetes uit te delen.

De Koninklijke Horecabond (KHN) baalde ervan dat er voor het weekend geen duidelijkheid is over de versoepeling van de Covid-19 maatregelen. Tijdens de persconferentie na de ministerraad van vrijdag zei premier Mark Rutte alleen maar dat hij “gematigd optimistisch” is dat het kabinet dinsdag versoepelingen kan aankondigen.

De premier maakt zich nog steeds zorgen over de “ongelooflijk hoge” besmettingsaantallen die dagelijks worden gemeld. Positief is dat het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers houden dinsdag weer een persconferentie.

KHN zei dat uit alle gesprekken die zij in Den Haag voerde, blijkt dat “de seinen op groen staan ​​voor een heropening van de horeca”. Vanaf 26 januari zou de horeca dan open mogen tot 20.00 uur. “Het was natuurlijk beter geweest om dit nieuws vandaag officieel door het kabinet te laten bevestigen, want ondernemers moeten kunnen plannen, werknemers inroosteren en aankopen doen”, aldus een Dat heeft een woordvoerder van KHN vrijdag gezegd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?