Restaurant Amsterdam lanceert eigen testsite voor toegang tot het coronavirus

Image source - Pexels.com


Een restaurant in de wijk IJburg in Amsterdam heeft deze week een coronavirus-testlocatie geopend in een poging klanten aan te trekken en werk te bieden aan werknemers tijdens de huidige lockdown-beperkingen die restaurants in Nederland gesloten houden.

The Livingroom bouwde een testlocatie in zijn veranda en liet zijn medewerkers certificeren om coronavirustests uit te voeren, aldus NH Nieuws. Als de beperkingen voor de horeca de komende weken versoepelen, kunnen klanten direct bij aankomst in het restaurant testen. Testresultaten kunnen binnen 15 minuten worden verstrekt, waardoor een klant een bijgewerkte QR-code in de CoronaCheck-app kan krijgen, zodat ze de eetzaal kunnen betreden.

Medewerkers zijn al begonnen met het geven van tests en hebben het behoorlijk druk, zegt Humphrey van der Linden, supervisor bij het restaurant, tegen NL Times. Het bedrijf heeft tijdens de lockdown geen hulp gekregen van de overheid, zegt Van der Linden.

Hoewel de pandemie van het coronavirus bedrijven in meerdere sectoren heeft getroffen, werd vooral The Livingroom zwaar getroffen, zei Van der Linden. Van de twee jaar dat het restaurant bestaat, is het vanwege de lockdown slechts zeven maanden en drie weken open geweest.

“We kijken geduldig toe hoe ons bedrijf ten onder gaat”, zegt mede-eigenaar Amir Rouzbeh tegen NH Nieuws. “Het is een schreeuw om hulp.”

Zowel de culturele sector als de horeca hebben de afgelopen tijd in heel Nederland protesten georganiseerd en burgemeesters van zo’n 30 steden riepen het kabinet op om het huidige coronavirusbeleid van het land fundamenteel te herzien.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?