Regionale luchthavens kunnen tientallen vluchten van Schiphol overnemen

Image source - Pexels.com


Regionale luchthavens kunnen komend weekend minimaal 35 vluchten van Schiphol overnemen. Rotterdam The Hague Airport neemt 11 vluchten over. Eindhoven Airport bood aan om op zaterdag en zondag acht vluchten over te nemen. Groningen Airport Eelde verwacht op de twee weekenddagen zeker 16 extra vluchten aan te kunnen.

Zes vluchten van touroperator Corendon en vier van TUI verhuizen naar Rotterdam. Transavia verplaatst één vertrekkende vlucht van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport.

Het vliegveld in Eelde, Drenthe, heeft ruimte om voor een korte periode één of twee extra vluchten per uur af te handelen. “Dat komt neer op 8 tot 16 vluchten per dag”, legt een woordvoerster van Groningen Eelde Airport uit. In Eindhoven is de ruimte beperkter omdat het daar vanwege de meivakantie al druk is.

Maastricht Aachen Airport heeft ook ruimte om vluchten van Schiphol over te nemen maar kan nog geen concrete cijfers geven. Volgens een woordvoerster gaat het meer om “enkele dan tientallen vluchten”.

Schiphol probeert onbeheersbare drukte te voorkomen en overlegt met luchtvaartmaatschappijen over een oplossing, met de nadruk op het verschuiven van vluchten. De grootste luchthaven van het land kampt met personeelstekorten op het gebied van beveiliging en bagage- en passagiersafhandeling. Schiphol vroeg afgelopen weekend aan luchtvaartmaatschappijen om boekingen te annuleren, zodat de vertrekhallen niet overvol zouden raken. Tientallen vluchten werden geannuleerd. Dat staat dit weekend nog niet op de agenda, al sloot de luchthaven het ook niet helemaal uit.

Hoeveel vluchten er van Schiphol naar andere luchthavens kunnen omleiden, hangt af van verschillende factoren, waaronder geluidsberekeningen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?