Regiobuschauffeurs staken voor betere cao

Image source - Pexels.com


In Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Tilburg is een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer gestopt met werken. Het is de tweede staking in een landelijke reeks om een ​​betere cao af te dwingen, en zal 24 uur duren.

FNV Streekvervoer zegt dat de werkdruk in de sector al geruime tijd oploopt, mede veroorzaakt door een personeelstekort. De vakbond eist een hoger loon om onder meer meer jonge chauffeurs aan te trekken. De eerste estafettestaking in het streekvervoer begon woensdag met zo’n honderd stakers in het noordoosten van het land.

Transportbedrijf Keolis, actief in Gelderland, Overijssel, Utrecht en Almere, had eerder haar reizigers geadviseerd om zaterdag ander vervoer te regelen. Volgens een woordvoerder verloopt de demonstratie in Hengelo, Haaksbergen en Enschede “rustig en in een goede sfeer”. Ze schat dat ongeveer de helft van de chauffeurs op die drie locaties is gestopt met werken.

CNV Vakmensen doet niet mee aan de stakingsactie. De vakbond heeft in februari het eindbod van de werkgevers op neutrale wijze aan de leden gepresenteerd. Volgens de vakbond hebben ze het met een tweederdemeerderheid aanvaard.

In het streekvervoer werken volgens de FNV in totaal zo’n 13.000 mensen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?