Rechtbank: Restaurant mag weer open na weigering om coronapasjes te controleren

Image source - Pexels.com


Het Nijmeegse restaurant Moeke mag weer gasten ontvangen, een dag nadat het noodgedwongen moest sluiten wegens overtreding van de coronavirusbeperkingen, besloot een rechter. De uitspraak is zondag beslist in een spoedprocedure in de rechtbank in Arnhem.

Het restaurant werd zaterdagmiddag voor acht dagen gesloten toen speciale opsporingsambtenaren merkten dat het horecapersoneel twee gasten niet om hun coronavirustoegangspas had gevraagd. Op een bord voor Moeke stond een paar dagen eerder dat het bedrijf de toegangspassen niet actief zou controleren, in strijd met de Nederlandse regels voor binnengasten die zaterdag begonnen.

De eigenaar van het restaurant stapte zondagochtend voor de rechter. De beheerder van de etablissementen verklaarde dat de autoriteiten hen niet genoeg tijd hadden gegeven om de QR-code te controleren. De advocaat van het restaurant zei het vreemd te vinden dat er “geen tussenstap” was geweest.

Moeke beloofde het bord bij de ingang te verwijderen en de verplichte controle op de toegangspasjes van het coronavirus te handhaven.

Sinds zaterdag moeten gasten van horeca- en culturele instellingen van 13 jaar en ouder een coronavirustoegangspas tonen, waaruit blijkt dat ze ofwel zijn ingeënt tegen Covid-19, negatief zijn getest op het coronavirus of onlangs hersteld zijn van een Covid-19-infectie.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?