Recensies van snelfietsroutes in Groningen en Drenthe bleken nep

Image source - Pexels.com


Groningen en Drenthe gebruikten nepreviews om snelle fietsroutes te adverteren op de website doorfietsroute.nl, meldt Sikkom.

De provincies gebruikten foto’s van mensen van een modellenbureau voor positieve recensies van de fietsroutes. Veel van de mensen wiens foto’s op de website verschenen en de fietsroute beoordeelden, kwamen van hetzelfde commerciële modellenbureau.

“Natuurlijk neem ik de fiets; ik ben een buitenmens”, schreef een recensie van een zogenaamde Bouke van der Veen. Sikkom ontdekte dat Van der Veen een man was genaamd Dirk van modellenbureau echtemensen.nl.

De website heeft sindsdien de neprecensies verwijderd.

De woordvoerder van de site zei dat alle beoordelingen echt waren; alleen de namen waren verkeerd afgedrukt. “Het was een slordige fout”, aldus de woordvoerder. “De mensen op de foto hebben de verklaringen afgelegd, maar de namen komen niet overeen. Ik heb direct opdracht gegeven om de namen te verwijderen.

Advocaat Jasper Gevers zei tegen Sikkom dat het niet illegaal is wat de provincies hebben gedaan, “maar het is bizar en schaadt de geloofwaardigheid van de provincies.” Het kabinet komt volgende week bijeen om een ​​nieuwe wet te bespreken die het gebruik van neprecensies illegaal maakt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?