Randstad: 70 procent van de medewerkers staat open voor een nieuwe baan

Image source - Pexels.com


Werkgevers komen onder toenemende druk te staan ​​om personeel aan te trekken en te behouden. Bijna een derde van de jongeren is actief op zoek naar ander werk, en 70 procent van de werknemers staat open voor een nieuwe baan, blijkt uit het uitzendbureau Randstad bij het onderzoek van 35.000 werknemers wereldwijd.

Bijna de helft van de werknemers denkt dat als ze hun baan zouden verliezen, ze snel een nieuwe zouden vinden. Hierdoor blijft het vertrouwen in de huidige arbeidsmarkt groot.

Bedrijven moeten hun inspanningen opvoeren, vooral omdat de jongere generaties, millennials en generatie Z de machtsdynamiek tussen werknemers en werkgevers fundamenteel hebben veranderd, zei Randstad. In tegenstelling tot eerdere generaties blijkt uit onderzoek dat jongere mensen eerder geneigd zijn hun baan op te zeggen als hun persoonlijke overtuigingen niet overeenkomen met die van hun werkgever.

Bijna de helft van zowel millennials als generatie Z zegt geen baan te accepteren die niet past bij hun waarden op het gebied van sociale en milieukwesties. Bij de babyboomers is dat iets meer dan een derde.

Ook de jongere generaties hechten meer waarde aan hun geluk. Meer dan de helft van de millennials en generatie Z zegt dat ze hun baan zouden opzeggen als het hen ervan weerhield om van het leven te genieten, vergeleken met iets meer dan een derde van de babyboomers. Evenzo zijn bijna twee op de vier jongeren liever werkloos dan ongelukkig in een baan, vergeleken met slechts een kwart van de babyboomers.

Na steeds meer verwachtingen op de schouders van werknemers te hebben gelegd, vinden werkgevers het steeds moeilijker om aan de vraag naar talent te voldoen. Ondanks dat 83 procent van de werknemers zegt dat flexibele werktijden belangrijk voor hen zijn, en 71 procent hetzelfde zegt over flexibele werklocaties, vindt de helft van de werknemers wereldwijd dat ze geen flexibiliteit krijgen in waar ze werken, en heeft twee op de vijf geen controle over hun werkuren.

“Onze bevindingen moeten werkgevers wakker schudden”, zegt Randstad-topman Sander van ‘t Noordende. “Er is een duidelijke machtsverschuiving wanneer mensen hun prioriteiten heroverwegen, ervoor kiezen om prioriteit te geven aan hun persoonlijke voldoening en niet bang zijn om hun baan op te zeggen als het niet langer bij hun behoeften past.” Bedrijven die zich niet aanpassen en geen standpunt innemen over sociale en milieukwesties, zullen het volgens de CEO steeds moeilijker krijgen om werknemers te vinden en te behouden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?