Radboud Universiteit maakt duurzaamheid verplicht vak voor iedereen

Image source - Pexels.com


Studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen krijgen allemaal duurzaamheid als onderdeel van hun opleiding, of dat nu rechten of microbiologie is. “De klimaatcrisis is een complex, mondiaal probleem. Daarom hebben we ervoor gekozen om alle studenten vanuit hun eigen vakgebied over dit probleem te laten nadenken. Alle kennis en onderzoek draagt ​​bij aan de oplossing en een betere kijk op problemen”, aldus senior universiteitsbestuurder Daniël Wigboldus.

Bijna 25.000 studenten studeren aan de Radboud en velen zullen in een verantwoordelijke functie terechtkomen. Dat was een andere overweging bij de beslissing van de universiteit.

Donderdag lanceerde de Radboud Universiteit ook een landelijke campagne om mensen te stimuleren na te denken over hun consumptiegedrag en ‘hoe ze de toekomst kunnen beïnvloeden door middel van onderwijs en onderzoek’.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?