Protestmars tegen studententekort in Groningen

Image source - Pexels.com


De Groningse studentenactiegroep Shelter Our Students (SOS) houdt donderdag een “mars voor daklozen” om aandacht te vragen voor de huisvestingscrisis, vooral onder internationale studenten. Dit jaar zijn er honderden studenten die nog geen woning hebben kunnen vinden.

Deze studenten slapen momenteel in de noodopvang van de gemeente en in de opvang die SOS voor hen heeft geregeld. De actiegroep kent ook studenten die bij vrienden of op campings logeren.

De organisatie vroeg marsdeelnemers om slaapzakken mee te nemen als symbool voor het protest. “Want ook al hebben deze studenten een dak boven hun hoofd, ze slapen nog steeds in een slaapzak”, zegt een woordvoerder van SOS.

De actievoerders verzamelen zich om 12.00 uur op de Grote Markt in Groningen en marcheren van daaruit naar het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Ook andere steden kampen met een woningnood voor studenten. In Enschede bijvoorbeeld hebben zo’n 400 tot 500 internationale studenten geen kamer gevonden, terwijl het studiejaar al begonnen is.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?