PostNL gaat papieren kaarten voor afwezige pakketontvangers uitfaseren

Image source - Pexels.com


PostNL stopt vanaf 1 juli met het plaatsen van papieren kaarten in de brievenbus van mensen om ze te laten weten waar ze hun pakketten kunnen ophalen, maar kiest vanaf 1 juli voor elektronische herinneringen, aldus Nu.nl. Dit is bedoeld om zowel de bezorgers als papier tijd te besparen.

In 9 procent van de gevallen is de ontvanger niet thuis als de pakketten worden bezorgd. In dat geval zouden ze een strookje in hun brievenbus ontvangen met de woorden “We hebben je gemist” en verdere informatie over waar ze hun pakket kunnen ophalen.

De post- en pakketsamenwerking is sinds mei vorig jaar bezig met het uitfaseren van de papieren kaarten. De kaarten worden achtergelaten als mensen niet thuis zijn om hun pakket in ontvangst te nemen, en ze geven aan bij welke buren het pakket is achtergelaten of bij welk PostNL-punt het kan worden opgehaald.

Na juli kunnen mensen deze informatie volgens Nu.nl alleen nog digitaal krijgen via de PostNL-app of e-mail. Dit bespaart naar schatting 70.000 kilo papier per jaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?