Polsbandjes in plaats van QR-codes blijken een succes

Image source - Pexels.com


Het uitgaanspubliek in een aantal steden maakte veelvuldig gebruik van polsbandjes in plaats van QR-codes om toegang te krijgen tot cafés en restaurants, aldus horecaondernemers in Breda en Zwolle en de organisatie Leidens Ontzet. In de drie steden waren er geen problemen met de CoronaCheck-app.

In de binnenstad was het rustig, maar op het feestterrein was het druk, aldus een woordvoerder van Leidens Ontzet. “Er zijn veel polsbandjes geplukt, dus we hebben de indruk dat ze veel worden gebruikt.”

Ook in Zwolle was er veel vraag naar hen, aldus Dennis Kaatsman van de Koninklijke Horecabond Nederland en studentenvereniging The Flying Horse. “Het was vanavond erg druk in de feeststraten en we ontvingen veel mensen die het polsbandje droegen.”

Gasten kunnen een polsbandje krijgen op vertoon van hun toegangspas voor het coronavirus. Het doel is dat eigenaren van horecazaken eenvoudig kunnen bepalen wie er binnen mag, zodat er geen lange wachtrijen buiten de deuren ontstaan. Wie geen polsbandje heeft, kan ook zijn QR-code tonen in de CoronaCheck-app.

Volgens horecabaas Laurens Meyers is in Breda alles volgens plan verlopen. “Bijna de helft van het uitgaanspubliek had een polsbandje en voorkwam te lang aan de deur wachten. Dat is zeker fijn met dit weer!”

Vorige week waren er problemen met de CoronaCheck-app door zogenaamde DDoS-aanvallen waarbij mensen, meestal cybercriminelen, een website proberen plat te maken door ze te overladen met internetverkeer. Ook raakte de server overbelast doordat mensen massaal gebruik maakten van de app om een ​​QR-code te maken. Deze problemen hebben zich afgelopen zaterdag niet voorgedaan, aldus de drie woordvoerders.

Ook in andere steden, zoals Leeuwaren, Hoorn, Rotterdam, Roosendaal en Alkmaar werden polsbandjes gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?