Politiecontrole op Schiphol vindt copiloot, bemanningslid met te hoog alcoholpercentage

Image source - Pexels.com


De politie trof donderdag op Schiphol een copiloot en cabinepersoneelslid aan met een te hoog alcoholpromillage. De copiloot kreeg een boete van 1.100 euro en het bemanningslid moet volgens de politie mogelijk voor de rechter verschijnen.

De alcoholcontrole is uitgevoerd door het team luchtvaarttoezicht van de politie en de Koninklijke Marechaussee (KMar). Van 06.00 uur tot 12.00 uur controleerde het team op de luchthaven het alcoholgehalte van 101 piloten en 341 cabinepersoneelsleden.

De copiloot en het cabinepersoneelslid waren beiden van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij. Ze gingen als passagiers verder op de vlucht nadat ze waren getest.

Volgens de politie mogen vliegtuigbemanningen 10 uur voor een vlucht geen alcohol nuttigen. De autoriteiten vinden echter af en toe dronken bemanningsleden tijdens dergelijke alcoholcontroles.

In 2019 werd een copiloot die een commerciële vlucht vanaf Schiphol zou vliegen, aangehouden en beboet nadat uit een ademtest bleek dat zijn alcoholpromillage drie keer hoger was dan de wettelijke limiet. Een jaar eerder bereidde een dronken piloot zich voor op het opstijgen toen de politie hem uit het vliegtuig verwijderde.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?