Politie krijgt loonsverhoging van 8,5 procent in nieuwe cao

Image source - Pexels.com


Na maanden van onderhandelen en protestacties bereikten de politievakbonden, minister van Justitie Dilan Yeşilgöz-Zegerius en politiechef Henk van Essen een cao voor de politie. Politieagenten en andere politiemedewerkers kunnen zich verheugen op een loonsverhoging van minimaal 8,5 procent voor de periode 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2024, meldt NU.nl.

Ook maakten de onderhandelaars afspraken over “vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, anders werken en mobiliteit, capaciteit en inzetbaarheid en loopbaanperspectief”, aldus de vakbonden. Ze zijn tevreden met de afspraak. “Dit doet recht aan alle mensen die bij de politie werken en ook aan het extra harde werk van politieagenten in een onzekere tijd.”

Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de vakbondsleden en zal officieel worden uitgevoerd zodra ze akkoord gaan. Alle politieacties worden hierbij gestaakt. Zo stopte de politie de afgelopen maanden met het beboeten van kleine overtredingen.

“Deze overeenkomst is meer dan verdiend en biedt met een looptijd van 2,5 jaar ook zekerheid voor politieagenten”, aldus minister Yeşilgöz-Zegerius. Volgens haar bracht de pandemie de structurele onderbezetting van de politie aan het licht en de enorme eisen die de samenleving stelt aan politieagenten. “Tegelijkertijd heb ik overal gezien dat politieagenten een heel groot ‘blauw hart’ hebben voor het werk dat ze doen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?