Personeelstekort ProRail heeft weer gevolgen voor treinverkeer; Geen treinen op sommige routes

Image source - Pexels.com


Opnieuw worden treinen geschrapt omdat de verkeersleiding van spoorbeheerder ProRail onderbemand is. Hierdoor rijden er dinsdagochtend van 7.00 tot 9.00 uur geen treinen tussen Utrecht en Arnhem. Ook tussen Domstad en Rhenen rijden geen treinen. NS meldt dat er dinsdagochtend geen bussen rijden op dat traject. Doorgaande reizigers wordt geadviseerd om via Den Bosch te reizen.

Ook rijden er op dinsdagochtend tussen 7.00 en 9.00 uur geen treinen tussen Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen. Connexxion zet bussen in om passagiers te vervoeren.

ProRail kampt al enige tijd met een tekort aan verkeersregelaars. Het dwingt de spoorbeheerder soms om treinen uit de dienstregeling te halen. Volgens de spoorbeheerder is dit tot nu toe in de vakantieperiodes gebeurd. “We proberen landelijk te scannen waar nodig en op korte termijn mensen in te zetten, maar dat lukt simpelweg niet altijd”, aldus een woordvoerder. “Dat is natuurlijk heel vervelend.”

De spoorbeheerder verwacht het personeelstekort in 2023 “zoveel mogelijk” te hebben opgelost. “We zullen er alles aan doen om het te voorkomen, maar tot die tijd bestaat de kans dat dit zo nu en dan gebeurt.” ProRail heeft onder meer reizigers en oud-medewerkers gevraagd om tijdelijk in te vullen als er hiaten zijn, aldus de woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?