Parkeren op luchthavens wordt aanzienlijk duurder

Image source - Pexels.com


Parkeren op Nederlandse luchthavens is aanzienlijk duurder geworden. Reizigers moeten dit voorjaar minimaal 80 euro uitgeven voor een week parkeren op Schiphol, bijna een vijfde meer vergeleken met de 67,50 euro die het kostte voordat de pandemie uitbrak, concludeert reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Ook op de luchthavens van Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht is parkeren duurder. Vliegveldinfo.nl heeft de parkeerkosten in kaart gebracht van een aantal luchthavens in Nederland, maar ook van luchthavens dicht bij de grens in België en Duitsland, waar veel Nederlanders gebruik van maken. Deze kosten zijn vergeleken met de bedragen die automobilisten betaalden in 2019, de periode voor de uitbraak van het coronavirus. De goedkoopste alternatieven worden altijd met elkaar vergeleken.

Voor een week parkeren op Rotterdam The Hague Airport moeten automobilisten nu 73 euro uitgeven, een kwart meer dan in 2019. In Maastricht kost een week parkeren voor 65 euro ruim 8 procent meer.

In Eindhoven stegen de parkeerkosten met circa 7 procent. Dit voorjaar kost het parkeren van de auto daar voor een week 72,60 euro. In Groningen betalen automobilisten nu 38 euro, tegen 35 euro twee jaar geleden. Weekendparkeren kost ook meer op Nederlandse luchthavens.

Door de pandemie konden de afgelopen twee jaar minder vluchten worden uitgevoerd. Dit dwong Schiphol Airport om goedkopere parkeerplaatsen die iets verder van de luchthaven liggen tijdelijk te sluiten. Andere redenen voor de prijsstijgingen zijn de oorlog in Oekraïne en de stijgende inflatie.

Op 12 van de 16 onderzochte luchthavens stegen de parkeerkosten volgens vliegveldinfo.nl. Op de luchthavens Luik en Brugge in België of Weeze in Duitsland zijn de kosten niet gestegen. De luchthaven van Bremen is zelfs goedkoper geworden qua parkeerkosten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?