Overveen het beste treinstation van NL; Rotterdam-Zuid slechtste

Image source - Pexels.com


Station Overveen in Noord-Holland is het meest gewaardeerde treinstation van Nederland, melden NS en ProRail nadat I&O Research bijna 77.000 reizigers op hun favoriete stations had ondervraagd. Zij gaven Overveen een 8,2. Rotterdam-Zuid is volgens reizigers het slechtste station, met een score van 5,8.

Volgens NS beschikt Overveen over een “monumentaal stationsgebouw op een schilderachtige locatie verdiept tussen de bossen”. Het wordt “vaak gebruikt door wandelaars die door de duinen naar het strand lopen.” De top drie wordt gecompleteerd door de stations Direbergen-Zeist en Valkenburg, die beide een 8,0 kregen.

Van de grote stations haalden Rotterdam Centraal Station en Utrecht Centraal Station beide de top tien. Rotterdam Centraal eindigde op de vierde plaats met een score van 8,0 en Utrecht Centraal op de negende plaats met een 7,9. Amsterdam Centraal (7,5) en Den Haag Centraal (7,6) kwamen lager op de lijst.

Over het algemeen gaven reizigers de Nederlandse treinstations vorig jaar een gemiddelde score van 7,31, vergeleken met 7,26 in 2020 en 6,94 in 2016.

“Elk jaar slagen we erin om een ​​stap vooruit te zetten in de waardering van onze stations”, zegt Anneke de Vries van de Raad van Bestuur van NS. “Een groot compliment voor alle collega’s en ondernemers op het station waarmee we samenwerken om van het station een betekenisvolle plek te maken.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?