Outbreak Team: Heropen alles met 20:00 sluitingstijd

Image source - Pexels.com


Het Outbreak Management Team zei in hun laatste advies aan het kabinet dat alle vestigingen tot 20.00 uur weer open mogen, vertellen Haagse bronnen aan NRC. De bronnen vertelden de krant ook dat er een uitzondering zou kunnen zijn voor culturele instellingen, zoals bioscopen, theaters en sportevenementen, om open te blijven tot 22.00 uur.

Als de cultuur- en horecasector volgende week weer open zou gaan, zouden de bronnen in ieder geval onder bepaalde voorwaarden zijn, zoals het gebruik van de Covid-toegangspas en vaste zitplaatsen.

Het kabinet debatteert maandag over de actualisering van het coronavirusbeleid. Overdag maken premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers eventuele wijzigingen bekend tijdens een avondpersconferentie.

De cultuur- en horeca waren gefrustreerd, ze mochten afgelopen zaterdag niet samen met de detailhandel heropenen. Sommige restaurants, cafés en bars zijn ondanks beperkingen opengegaan om te protesteren tegen de beperkingen van het coronavirus. Woensdag ontvingen 70 musea en 60 theaters haarstylisten, gymlessen of masseuses als protest tegen de maatregelen tegen het coronavirus.

Rutte zei tijdens een persconferentie na de ministerraad dat hij “gematigd optimistisch” was dat de beperkingen voor de horeca zouden worden opgeheven. Hij zei dat het kabinet zich eerst richt op de horeca en de culturele sector, die momenteel het zwaarst worden getroffen door de coronamaatregelen.

Het Nederlandse kabinet heeft op 28 november voor het laatst een avondvergrendeling doorgevoerd toen de Omicron-variant in Nederland opkwam. Destijds werden dagelijks ongeveer 22.500 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De besmettingen begonnen af ​​te nemen, maar niet genoeg omdat drie weken later een meer volledige afsluiting werd bevolen.

Toch begonnen de besmettingen net na kerst de pan uit te rijzen, maar het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van Covid-19 daalde gestaag. Dat bracht het kabinet ertoe om scholen acht dagen geleden toe te staan ​​de persoonlijke lessen te hervatten en verschillende andere lockdown-beperkingen op te heffen.

Ongeveer 40.000 mensen testten elk van de afgelopen zeven dagen positief op het coronavirus, waaronder een record van 57.500 op vrijdag. Hoewel het aantal ziekenhuisopnames de afgelopen dagen licht is gestegen, blijven ze in de buurt van het laagste punt in drie maanden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?