Orthodox-joodse meisjes klagen KLM en Delta aan wegens vermeende discriminatie

Image source - Pexels.com


Een groep van 19 orthodox-joodse meisjes klaagt KLM en Delta Air Lines aan nadat ze afgelopen zomer werden uitgesloten van twee afzonderlijke vluchten van de luchtvaartmaatschappijen, aldus Business Insider. Ze zeggen dat ze werden gediscrimineerd en geconfronteerd met antisemitisme van werknemers van beide luchtvaartmaatschappijen.

De tienermeisjes en hun begeleiders, waaronder hun rabbijn, waren in Europa op reis om Holocaust-monumenten in Oekraïne en het concentratiekamp Auschwitz in Polen te bezoeken. Op weg naar huis naar New York op een KLM-vlucht van Kiev naar Amsterdam, werden volgens Business Insider verschillende meisjes gedisciplineerd door stewardessen omdat ze hun gezichtsmaskers hadden verwijderd om koosjer eten te nuttigen buiten de vaste maaltijden van het vliegtuig. De meisjes zeggen dat hun medepassagiers niet werden gedisciplineerd omdat ze op dezelfde manier buiten de maaltijden aten.

De discipline omvatte een “laatste waarschuwing” en een dreiging van arrestatie wegens verdere niet-naleving, die volgens de aanklagers “uitsluitend bedoeld was om eisers onrechtmatig lastig te vallen vanwege hun joodse ras, etniciteit en/of religie.” Toen de groep het vliegveld in Amsterdam bereikte voor hun tussenstop, kregen ze van een KLM-beveiligingsfunctionaris te horen dat ze niet aan boord van hun vlucht naar huis mochten. Dit verbod omvatte ook leden van de groep die niet op de vorige KLM-vlucht hadden gezeten.

De groep tieners en hun begeleiders sliepen uiteindelijk ‘s nachts op Schiphol, terwijl ze probeerden een andere vlucht te regelen. Nadat ze een andere vlucht naar huis hadden geregeld via Delta Air Lines, wisselde een van de meisjes van stoel met een andere passagier en werd de groep vervolgens uit het vliegtuig gezet wegens ‘wangedrag’. Ze zeiden ook dat ze werden beschimpt door een KLM-beveiligingsfunctionaris op de luchthaven nadat ze van boord waren gegaan.

Delta Air Lines en KLM weigerden specifiek commentaar te geven op de gebeurtenissen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?