Oranje sponsor ING gaat niet naar WK Qatar vanwege zorgen over mensenrechten

Image source - Pexels.com


ING, de hoofdsponsor van het Nederlands Elftal, zal eind dit jaar Oranje niet vergezellen naar het WK in Qatar. “De mensenrechtensituatie is de reden waarom er niets wordt gedaan op dit toernooi”, zegt een ING-woordvoerder tegen De Telegraaf.

Ook zal de bank geen gebruik maken van haar mogelijkheid om kaartjes te bemachtigen voor klanten en personeel en zal ze geen campagne voeren rond het WK, aldus de woordvoerder. De naam van ING staat nog steeds op de shirts van de Nederlandse voetballers. In plaats daarvan richt ING deze zomer haar aandacht op de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK voetbal voor vrouwen in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de Telegraaf gaan ook andere grote Oranje-sponsors niet naar Qatar, waaronder Albert Heijn, KPN, Nederlandse Loterij en Bitvavo.

De mensenrechtensituatie in Qatar is al jaren zorgwekkend. Amnesty International meldde donderdag dat er ondanks alle discussie en aandacht rondom het WK weinig of niets is veranderd in het land. Beveiligers werken onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met dwangarbeid, en migrerende werknemers bevinden zich in erbarmelijke situaties, aldus de mensenrechtenorganisatie.

Volgens Amnesty International handhaven Qatarese werkgevers nauwelijks aangepaste wetten en doet de FIFA weinig om mensenrechten en arbeidsrecht te waarborgen in projecten die verband houden met het WK.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?