Oproepen komen binnen bij kappers terwijl het nieuws over mogelijke lockdown zich verspreidt

Image source - Pexels.com


Mensen in het hele land hebben geprobeerd een kappersafspraak te krijgen, toen het nieuws binnensijpelde dat het kabinet al op zondag een harde afsluiting overweegt. De meeste bedrijven zouden dus, net als vorig jaar, rond de kerst gesloten zijn.

“Je wordt er een beetje gek van. We zitten helemaal vol en moeten constant nee zeggen”, zegt een medewerkster van een salon in Middelburg. In het hele land zijn veel kappers tot de kerst volgeboekt.

Volgens branchevereniging ANKO loopt de druk op kappers de afgelopen weken op. “De weken voorafgaand aan de vakantie zijn altijd druk geweest en de aanhoudende dreiging van een lockdown heeft dit verergerd”, aldus de woordvoerder.

Een ANKO-woordvoerder benadrukte dat veel kappers de extra business goed kunnen gebruiken omdat ze nog aan het bijkomen zijn van de vorige keren dat de deuren dicht moesten. Ze wijst erop dat veel ondernemers nog steeds worstelen met achterstanden, leningen en dat veel ondernemers al eerder hun pensioenpot hebben leeggepompt en de reserves nog niet zijn aangevuld.

De ANKO zei ook ontevreden te zijn dat Covid-19-ondersteuningspakketten niet zijn aangepast. In de NOW- en TVL-regeling zijn ondernemers nog steeds niet betrokken. Als het kabinet zaterdag een harde lockdown afkondigt, kan dat vooral kappers treffen die rond de kerst bijna het dubbele van hun maandelijkse winst maken.

De ANKO zegt te begrijpen dat er iets moet gebeuren, maar het sluiten van de kapperszaken is niet de oplossing. Volgens de ANKO moedigt het illegale kappersafspraken aan. “De druk van consumenten om naar de kapper te gaan is groot”, aldus de woordvoerster.

De ANKO, die 70 procent van de markt vertegenwoordigt, moet nog zichtbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?