Ook bordelen Alkmaar gaan zaterdag open uit protest tegen lockdown

Image source - Pexels.com


Zoals veel niet-essentiële winkels en restaurants openen ook de Achterdamse raambordelen in Alkmaar zaterdag hun deuren om te protesteren tegen de corona-lockdown. “Aanstaande zaterdag doe ik ook de deuren open? Wat moet er gebeuren. De dames kunnen niet van lucht leven”, laat raambordeelexploitant Frans Snel op Twitter weten, meldt NH Nieuws.

Hoeveel sekswerkers er zaterdag komen opdagen, kon Snel niet zeggen tegen NH Nieuws. “Twee sekswerkers gaven aan binnen te willen komen, maar veel vrouwen durven niet te werken uit angst voor sancties. Ik zal in ieder geval de verantwoordelijkheid nemen als handhavers aan de deur verschijnen. Ze mogen me hoogstens vertellen om weer te sluiten”, zei hij tegen de omroep. “Dit is toch schandalig? Die dames krijgen geen uitkering, niks. Je moet toch je eten kunnen verdienen?”

Sekswerker Christina zegt tegen de omroep dat ze zich zorgen maakt over uitzetting omdat ze de huur niet kan betalen. “Ik ben geen miljonair en het geld om te overleven raakt op. Ik sta straks echt op straat. Ik verdien niets, maar mijn vaste lasten lopen gewoon door. Ik betaal al 13 jaar belasting in Nederland, maar niet een cent coronasteun krijgen. Ik wil geen geld van de gemeente. Ik wil gewoon een inkomen kunnen verdienen. Het recht op werk wordt ons afgenomen.”

Alkmaarse wethouder Jan Koezema (OPA) toonde Snel steun op Twitter. “Ondernemers zijn ten einde raad. Keer op keer wordt van hen het uiterste gevraagd, en dat is voor sekswerkers niet anders”, zegt hij tegen NH Nieuws. “Ze worden geacht het spaargeld op te maken voor hun pensioen of kinderen. Ik begrijp de actie dus volledig, maar ik kan er vanuit mijn standpunt natuurlijk geen toestemming voor geven.”

Op de vraag of zij zou optreden tegen de opening van de Achterdam, zei de gemeente Alkmaar niet op de zaken vooruit te willen lopen. “De 16 burgemeesters van Noord-Holland Noord hebben vandaag een brief aan het kabinet gestuurd met het verzoek om meer mogelijk te maken en perspectief te bieden aan ondernemers, winkeliers, horeca en bewoners. Een oproep die door het hele land weerklinkt. We hopen op een positieve reactie van het kabinet.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?