Online gokken binnenkort mogelijk op de Nederlandse markt met tien bedrijven

Image source - Pexels.com


Vanaf vrijdag mogen tien kansspelbedrijven legaal online kansspelen aanbieden in Nederland. De nieuwe kansspelwet gaat op 1 oktober in, vanaf wanneer online kansspelen in het land niet meer verboden zijn. De Kansspelautoriteit maakt later deze week bekend welke tien bedrijven een vergunning krijgen, meldt de NOS.

Het doel is dat binnen drie jaar 80 procent van de online gokkers in Nederland gaat spelen bij een bedrijf met een vergunning. Op dit moment spelen ruim 800 duizend Nederlanders op illegale sites en geven ze volgens de Kansspelautoriteit naar schatting 500 miljoen euro per jaar uit.

“Velen weten niet eens dat het illegaal is. Er is momenteel geen toezicht. We kunnen niet echt ingrijpen op hoe ze gokken, zegt Rene Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, tegen Nieuwsuur. de nieuwe kansspelwet brengt daar verandering in: “We hebben nu voor het eerst instrumenten waarmee we echt kunnen ingrijpen.”

In totaal hebben 29 grotendeels Nederlandse bedrijven een vergunning voor online kansspelen aangevraagd. Tien daarvan voldeden aan de hoge eisen, aldus Jansen. “Het spel moet veilig zijn. Er moet veel gebeuren om verslaving te voorkomen. Er moeten anti-witwasbepalingen komen. Verdachte gokpatronen moeten worden opgespoord. Aanbieders moeten het speelgedrag van mensen kunnen monitoren en aanpakken. Dat vraagt ​​veel van bedrijven die een vergunning hebben aangevraagd.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?