Ongeveer 75% van de werknemers ging ondanks thuiswerkadvies naar kantoor

Image source - Pexels.com


Hoewel het kabinet nog steeds adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken, werkte eind vorig jaar ongeveer driekwart van de werknemers op locatie vanwege zorgen over Omicron en strengere lockdowns. Tot deze conclusie kwam TNO in een onderzoek onder 8.000 medewerkers in november en december 2021, meldt de Volkskrant.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen zich niet meer religieus aan de Covid-19-maatregelen hielden. Een derde van de medewerkers ging met milde klachten aan het werk. Bijna 60 procent hield niet altijd de social distancing met derden in acht en 40 procent bleef niet op 1,5 meter afstand van hun collega’s. Ook werden mondkapjes minder vaak gebruikt.

Van de mensen die wel thuis werkten, is 90 procent van mening dat de pandemie de arbeidsomstandigheden permanent heeft veranderd. Zo’n 80 procent wil thuis blijven werken.

Werkgeversvereniging AWVN maakte maandag bekend dat er in 90 cao’s voor 1,1 miljoen werknemers concrete afspraken zijn gemaakt over een thuiswerktoeslag. “De lijn is duidelijk”, zegt woordvoerder Jannes van der Velde tegen de Volkskrant. “Er zijn bedrijven die meer nadelen dan voordelen zien aan thuiswerken, en dat kan niet in alle sectoren. De werkgever blijft verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Maar hybride werken is een blijvertje geworden.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?