Ondernemer bedreigd wegens het weren van niet-gevaccineerde winkel

Image source - Pexels.com


Een winkeleigenaar uit Eindhoven kreeg verschillende bedreigingen nadat hij vrijdag bij de ingang een bord had geplaatst met de tekst ‘geen toegang voor niet-gevaccineerde’. Sindsdien kreeg hij intimiderende telefoontjes, berichten en slechte Google-reviews, meldt Omroep Brabant.

“De eigenaar kan financieel bloeden”, las een recessie. ‘We weten je te vinden’, sms’te een andere persoon.

“Ik deed het omdat we in Nederland worden beperkt door de 1,7 miljoen mensen die weigeren zich te laten vaccineren”, zegt de winkeleigenaar tegen Omroep Brabant. De ondernemer zei dat mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren, binnen blijven.

“Mensen die dit discriminatie noemen, begrijpen niet wat het woord betekent”, zegt de eigenaar. “Het is mijn winkel. Ik mag mijn mening hebben. Ik mag een uitzondering zijn als ik dat wil.”

Het kabinet heeft plannen besproken om een ​​2G-systeem in te voeren waarmee alleen mensen die zijn ingeënt tegen Covid-19 en degenen die herstellen van een coronavirusinfectie, een QR-code kunnen krijgen.

De man uit Eindhoven zei dat hij op enkele boze e-mails die hij kreeg had geantwoord en zijn redenering toelichtte. Ook heeft hij aangifte gedaan bij de politie. “Ik krijg de gekste berichten. Ik heb de politie gewaarschuwd omdat ik toch een beetje bang werd.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?