NS-treinstop verlengd tot 20.00 uur; Passagiers gestrand in het hele land

Image source - Pexels.com


De NS heeft aangekondigd dat treinen nu tot “minimaal” 20.00 uur worden afgelast in plaats van 17.00 uur zoals oorspronkelijk vermeld. Reizigers stranden op stations in het hele land nadat de NS had aangekondigd zondag de treinen stil te leggen vanwege een ‘technische storing’.

Van mensen die op het moment van het besluit in een trein zaten, werd verwacht dat ze op het eerstvolgende station uitstapten. De NS heeft ook aangekondigd dat er geen bussen zullen worden geleverd aan pendelreizigers. Dit heeft geleid tot een achterstand van reizigers op verschillende stations, waaronder Amsterdam Centraal Station waar lijnen van internationals wachten op een alternatieve manier om Schiphol te bereiken, aldus AT5.

Gestrande reizigers zoeken ritten via sociale media, waar mensen met auto’s ook plekken aanbieden om naar verschillende steden te carpoolen. Ondanks enige speculatie op sociale media dat hackers achter de vertragingen zouden kunnen zitten, heeft de NS mensen verzekerd dat er volgens het ANP geen reden is om dat te denken.

In treinstations is de reisinformatie hersteld, maar het is onduidelijk hoe lang de situatie zal duren. Op de trajecten van regionale vervoerders rijden treinen volgens de normale dienstregeling, aldus de NS.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?