NS tevreden met treinexperiment van 10 minuten

Image source - Pexels.com


Een experiment waarbij reizigers uit Rotterdam en Nijmegen op woensdag elke tien minuten de intercity naar Schiphol kunnen nemen, verloopt vlot. Volgens NS hoeven reizigers op deze dagen minder lang te wachten en hebben ze vaker een zitplaats.

Sinds 8 september worden er op woensdag overdag proefritten gemaakt. De laatste proefrit staat gepland voor woensdag 8 december. Tussen Rotterdam en Dordrecht loopt ook een soortgelijk treinexperiment van 10 minuten.

“Reizigers moesten tijdens de eerste testdagen wennen aan gewijzigde vertrektijden en vertrekperrons”, meldt de NS vrijdag. “Nog geen 3 procent van de treinen werd geschrapt, wat vergelijkbaar is met het gemiddelde op andere dagen. Het percentage treinen dat binnen een marge van 3 minuten op tijd arriveerde was met 93 procent iets hoger dan verwacht.”

NS is voornemens om de 10-minutentreinen vanaf december officieel te laten rijden bij de start van de nieuwe dienstregeling. Om dit mogelijk te maken heeft spoorbeheerder ProRail de afgelopen jaren extra inhaalsporen aangelegd. Extra platforms werden ook gebouwd op stations.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?