NS schrapt treinen uit dienstregeling vanwege personeelstekort

Image source - Pexels.com


Spoorwegonderneming NS schrapt een aantal treinen uit de dienstregeling vanwege personeelstekort. Het spoorbedrijf heeft niet genoeg conducteurs, machinisten en ander personeel om alle treinen te laten rijden, meldt de NOS.

NS schrapt treinen op het traject Nijmegen-Rotterdam, dat via Arnhem, Utrecht en Schiphol loopt. Die route rijdt elke tien minuten een intercity in beide richtingen. Maar vanaf maandag 13 juni rijden er in plaats daarvan elke 15 minuten treinen. Dus vier treinen per uur, in plaats van zes.

Sommige treinen op andere trajecten zullen ook korter zijn dan reizigers gewend zijn. Kortere treinen hebben minder conducteurs nodig. “Zo voorkomt NS dat op meer trajecten de dienstregeling moet worden aangepast”, aldus de spoormaatschappij.

NS heeft de afgelopen maanden alle treinen kunnen laten rijden “door een extra beroep te doen op onze collega’s”, maar kan dat niet oneindig blijven doen. “De vooruitzichten zijn niet rooskleurig, waardoor NS deze zomer mogelijk meer maatregelen moet nemen en gehinderd kan worden in de beoogde groei.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?