NS schrapt dit weekend meer treinen vanwege personeelstekort

Image source - Pexels.com


Dit weekend rijden er minder Intercity’s en Sprinters door personeelsverlies bij NS. Het bedrijf adviseert reizigers om de reisplanner te raadplegen voordat ze de trein willen nemen.

De annulering heeft gevolgen voor de trajecten van Amsterdam Centraal naar Den Haag Centraal, Schiphol naar Arnhem en Nijmegen, Utrecht Centraal naar Hoofddorp en de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam.

Eerder meldde NS dat er minder Intercity Direct-treinen gaan rijden tussen Amsterdam en Rotterdam. Ook reden er afgelopen weekend minder treinen op diverse trajecten in het land door problemen met de dienstregeling.

NS kampt al geruime tijd met personeelsproblemen door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. De spoorvervoerder gaat vanaf maandag het aantal ritten op bepaalde trajecten structureel afbouwen. Routes die normaal gesproken zes treinen per uur zouden hebben, hebben er in plaats daarvan vier.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?