NS schrapt alle treinen voor zondagavond; Optimistisch over heropstart maandagochtend

Image source - Pexels.com


De NS heeft alle resterende treinen voor zondag geschrapt, zo maakt de organisatie bekend. De nationale treinoperator had sinds het middaguur te maken met een “technische storing”, waardoor ze aanvankelijk alle treinen tot 17.00 uur moesten annuleren. Dat werd vervolgens een paar uur verlengd, omdat de organisatie moeite had om de problemen op te lossen.

“Door de enorme impact van de storing op het IT-systeem is het helaas niet mogelijk om vandaag treinen te laten rijden”, laat NS even na 19.00 uur weten. “Hoewel de oorzaak van de storing inmiddels is verholpen, is de impact groot . Om betrouwbaar te kunnen starten, moeten systemen worden geüpdatet en moeten treinen naar de juiste locatie worden gebracht. Dat kost tijd.”

In heel Nederland strandden passagiers, omdat er geen vervangende busdiensten waren om mensen naar hun bestemming te brengen. Toen de storing aan het eind van de ochtend ontstond, moesten passagiers die midden in hun reis zaten bij de eerstvolgende mogelijke halte uitstappen. De NS zei dat een busdienst niet praktisch was omdat er meer mensen in de treinen zaten dan er in de touringcars pasten.

“Dit is een heel vervelend bericht voor onze reizigers. De verwachting is dat morgenochtend grotendeels kan worden gestart met de normale dienstregeling”, zegt NS over het treinreizen van maandag.

De IT-storing werd door de spoorwegen beschreven als een storing in het informatiesysteem dat actuele dienstregelingen voor treinen en personeel genereert. “Dit systeem is belangrijk om veilig en volgens de dienstregeling te rijden: als zich ergens een incident voordoet, past het systeem zich daarop aan. Door de storing was dat niet mogelijk.”

Internationale treinen en treinen van kleinere regionale vervoerders werden niet getroffen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?