NS geeft korting op lege treinen om reizigers buiten de spits te stimuleren

Image source - Pexels.com


Spoorwegonderneming NS is op het traject Den Haag – Eindhoven een experiment gestart waarbij reizigers tot 60 procent korting op hun vervoerbewijs kunnen krijgen op basis van hoe leeg de trein is. Dit is weer een poging om mensen te stimuleren buiten de spits te reizen. Bij het e-ticket van NS Voordeel wordt de korting bepaald op basis van de NS-bezetgegevens – hoe leger de trein, hoe hoger de korting.

“Onze reizigers zijn al gewend om korting te krijgen tijdens onze daluren, maar we gaan nu voor het eerst een korting op maat per treinrit aanbieden”, zegt NS-bestuurslid Tjalling Smit. “De pilot met NS Voordeel is dan ook een logische volgende stap om meer mensen te stimuleren met de trein te reizen en tegelijkertijd de drukte beter over onze treinen te spreiden.”

Naast het testen van de techniek en het aantrekken van nieuwe reizigers, wil NS ook kijken of reizigers bereid zijn een kaartje te kopen voor een bepaalde treinreis als deze een hoge korting heeft. NS hoopt hiermee treinen met veel lege stoelen efficiënter in te zetten en overvolle treinen te vermijden.

Alle reizigers op het traject Eindhoven Centraal – Den Haag Centraal, inclusief tussenstations als Rotterdam, Delft, Tilburg en Breda, kunnen vanaf dinsdag deelnemen aan het experiment en met korting reizen. Je hebt geen abonnement nodig om met NS Voordeel te reizen, maar je moet het kaartje wel minimaal een dag van tevoren kopen.

Om deel te nemen aan het experiment NS Voordeel kunnen reizigers via de NS-app of website per vertrektijd bekijken of korting mogelijk is. “Je kunt daar dan direct het NS Voordeel-kaartje kopen en een e-ticket met QR-code ontvangen om te reizen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?