NS en Schiphol blij met ‘historische’ infrastructuurinvestering van het kabinet


Spoorwegmaatschappij NS en Schiphol zijn verheugd dat het kabinet miljarden euro’s investeert in infrastructuur. Het kabinet kondigde zo’n 4 miljard euro aan investeringen in het openbaar vervoer aan, waarvan een groot deel naar het spoor gaat.

NS-topman Wouter Koolmees is dolblij dat het kabinet kiest voor ‘groene mobiliteit’ zoals de trein en de fiets. “Dat is maar goed ook want klimaatverandering wacht niet, een miljoen nieuwe woningen wachten niet en de verwachte groei van treinreizigers in de toekomst vraagt ​​ook nu om actie.”
Schiphol beschouwt de beslissing om zoveel geld te investeren in infrastructuur ‘historisch’. Onder meer de verlenging van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp kan op de goedkeuring van de luchthaven rekenen. “Het geeft ruimte in de Schipholtunnel. Deze ruimte kan dan gebruikt worden door zowel nationale als internationale treinen”, aldus CFO Robert Carsouw.

Ook KLM is hier enthousiast over. “Met dit initiatief wordt de luchthaven veel beter en duurzamer bereikbaar met het openbaar vervoer”, aldus de luchtvaartmaatschappij. KLM wil dat klanten korte afstanden met de trein naar Schiphol afleggen en dan overstappen op verdere KLM-vluchten.

Lees ook:  EU-landen gaan akkoord met hogere quota voor vrouwelijke leidinggevenden dan Nederland

De Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst (verkeer en vervoer), tevens voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam, stelt dat door de investeringen het groeiende aantal reizigers op een “duurzame manier” kan worden vervoerd. “Er reizen nu dagelijks ruim 1,7 miljoen mensen van en naar onze regio voor studie of werk, en dat zal de komende jaren nog flink toenemen.”

Plaats een reactie