Nog een lichte daling van de benzineprijs verwacht

Image source - Pexels.com


Benzine en diesel zullen zondag gemiddeld iets goedkoper zijn bij pompen in Nederland, nadat de prijzen zaterdag al iets daalden. De dalingen volgen op de scherpe prijsstijgingen van de laatste tijd. De adviesprijzen van twee grote oliemaatschappijen dalen zondag met enkele centen, aldus consumentencollectief UnitedConsumers.

De literprijs voor Euro 95 (E10) gaat bij beide bedrijven met 4 cent omlaag. Drie andere aanbieders zullen hun prijzen echter constant houden. De gemiddelde daling is dus 1,6 cent.

Op basis van de voorlopige cijfers kunnen automobilisten rekenen op een prijsdaling voor diesel bij de twee leveranciers van 5 en 6 cent. Ook de andere drie houden de dieselprijs constant.

Ook de prijzen zijn vrijdag licht gedaald. De gemiddelde adviesprijs voor 95 euro is nu 2,462 euro per liter, terwijl dat afgelopen donderdag ruim 2,50 euro per liter was. Voor diesel ligt de prijs momenteel op 2.343 euro per liter.

Pompeigenaren kunnen afwijken van de adviesprijzen van Shell, BP, Total, Texaco en Esso, die UnitedConsumers sinds het begin van deze eeuw volgt. In de praktijk betalen automobilisten alleen de adviesprijzen langs de snelweg.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?