NL-ers boeken massaal herfstvakanties in het buitenland

Image source - Pexels.com


Nederlanders mikken massaal op een herfst in de zon. Op dit moment zien reisorganisaties het aantal boekingen verdubbelen ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd, meldt De Telegraaf.

De zomervakantie viel voor velen tegen, aangezien toenemende besmettingen met het coronavirus in sommige populaire bestemmingen, zoals delen van Spanje bijvoorbeeld, resulteerden in geannuleerde reizen. Nederland kreeg een donkerrood reiswaarschuwing in de Europese Unie en zorgde er ook voor dat Nederlandse reizigers tijdens het reizen in quarantaine moesten of in sommige landen helemaal niet mochten. De storm van annuleringen die dit in juli veroorzaakte, kostte de reissector zo’n 100 miljoen euro, aldus de krant.

Maar nu weten Nederlanders beter welke documenten ze nodig hebben om te reizen. Een groot deel van het land is nu ook volledig gevaccineerd. “Begin augustus is besloten dat reizen naar code oranje gebieden weer mag, als de toerist op de terugweg een test doet. Dat kon het zomerseizoen niet redden, maar nu weet de consument waar hij aan toe is”, aldus Mirjam. Dat zegt Dresme van reisbureausvereniging ANVR tegen de krant.

Het slechte weer van de afgelopen week zorgde ook voor meer boekingen, aldus een woordvoerder van TUI.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?