Nijmeegs restaurant mag weer open na aanvankelijke gedwongen sluiting wegens niet controleren van QR-codes


Het Nijmeegse restaurant Moeke mag weer gasten ontvangen, een dag nadat het noodgedwongen moest sluiten wegens overtreding van de coronavirusbeperkingen, besloot een rechter. De uitspraak is zondag beslist in een spoedprocedure in de rechtbank in Arnhem.

Het restaurant werd zaterdagmiddag voor acht dagen gesloten toen speciale opsporingsambtenaren merkten dat het horecapersoneel twee gasten niet om hun coronavirustoegangspas had gevraagd. Op een bord voor Moeke stond enkele dagen eerder dat het bedrijf de toegangspassen niet actief gaat controleren.

De eigenaar van het restaurant stapte zondagochtend naar de rechter. De beheerder van de etablissementen verklaarde dat de autoriteiten hen niet genoeg tijd hadden gegeven om de QR-code te controleren. De advocaat van het restaurant zei het vreemd te vinden dat er “geen tussenstap” was geweest.

Moeke beloofde het bord bij de ingang te verwijderen en de verplichte controle op de toegangspasjes van het coronavirus te handhaven.

Sinds zaterdag moeten gasten van horeca- en culturele instellingen van 13 jaar en ouder een coronavirustoegangspas tonen, waaruit blijkt dat ze ofwel zijn ingeënt tegen Covid-19, negatief zijn getest op het coronavirus of onlangs hersteld zijn van een Covid-19-infectie.

Lees ook:  Blokker, Intertoys bereiden zich voor om Covid-toegangspassen aan de deur te scannen

Plaats een reactie