Nieuwe veerboot van Groningen naar Noorwegen te water gelaten in april

Image source - Pexels.com


Reizigers kunnen vanaf april volgend jaar per boot naar Noorwegen. De reis vanaf de Eemshaven in Groningen duurt ruim 14 uur en kost minimaal 225 euro per persoon. Naast toerisme is de “moderne cruiseveerboot” ook bedoeld voor vrachtverkeer, meldt Holland Norway Lines.

Commercieel gezien wordt de verbinding vooral interessant voor Noorwegen, aldus de initiatiefnemer. “Voor de Noorse vakantieganger biedt dit nieuwe mogelijkheden om Nederland eenvoudig en comfortabel te bereiken.” De nieuwe verbinding zou ook in lijn zijn met duurzaam toerisme. De bestemming vanuit Nederland is Kristiansand in het zuiden van Noorwegen.

Deze week gaan de eerste kaarten in de verkoop. De eerste reis is op 7 april 2022, daarna gaat er drie keer per week een veerboot. Momenteel is er alleen een oversteek van de Eemshaven naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Eerdere plannen voor een veerboot naar Schotland vielen vorig jaar in duigen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?