Nieuwe nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn vertrekt op 25 mei


De Europese Sleeper-nachttreinroute die Brussel en Berlijn verbindt, met haltes in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, gaat op 25 mei officieel van start. De dienst, die eind 2021 voor het eerst werd aangekondigd, liep ongeveer een jaar vertraging op.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het een langere route zou worden die Dresden en Praag omvat. European Sleeper zei dat het verwacht hun service naar die bestemmingen tegen eind 2023 of begin 2024 uit te breiden, aldus het bedrijf op zijn website. Vanaf het begin zal de trein naar verwachting ook stoppen in Amersfoort en Deventer in Nederland, en in Antwerpen, België en Hannover, Duitsland.

De kaartverkoop start op 20 februari via de website van het bedrijf. De Nederlands-Belgische startup-railoperator heeft vanafprijzen geadverteerd van 49 euro per zitplaats en 79 euro voor een couchette, inclusief ontbijt.

De nachttreinen tussen Brussel en Berlijn zullen in het begin drie keer per week rijden, aldus het bedrijf. Het bedrijf hoopt er een dagelijkse dienst van te maken.

Lees ook:  De inflatie daalt sneller als overheden ook op de rem trappen: DNB

De dienst liep voornamelijk vertraging op vanwege de moeilijkheden bij het vastzetten van treinwagons en het proces van het afronden van de dienstregeling. Het bedrijf zei vorige maand dat het hoopte rijtuigen in Rusland te krijgen, maar het uitbreken van de oorlog in Oekraïne maakte dat onmogelijk.

Daarnaast is er een langere periode van spoorwerkzaamheden gepland voor de spoorlijn die Berlijn en Praag met elkaar verbindt. Dit heeft het vermogen van European Sleeper om treinen op die route te laten rijden beperkt vanwege capaciteitsproblemen.

Plaats een reactie