Nieuwe dienstregeling NS zet ondanks teruglopend reizigersaantal meer treinen in

Image source - Pexels.com


Vanaf zondag vertrekken de treinen en bussen van NS op andere tijden, omdat de OV-aanbieder de jaardienstwijzigingen invoert.

Op het traject tussen Rotterdam en Schiphol en tussen Schiphol en Nijmegen rijden er iedere tien minuten Intercity’s.

Reizigers tussen Leiden en Utrecht krijgen nu de mogelijkheid om elk kwartier een trein te pakken.

Ook werkt de NS aan het verbeteren van de connectiviteit van Zeeland naar de Randstad en Noord-Brabant.

“Het klopt dat voor het huidige aantal reizigers de wijzigingen niet nodig waren”, zegt een NS-woordvoerder tegen de NOS. “Maar we hebben de beslissing al een jaar geleden genomen. En één ding is zeker: uiteindelijk komt de groei er wel.” NS verwacht het komende decennium een ​​groei van 10 tot 30 procent van het aantal reizigers.

Met de nadruk op treinen, verdwijnt volgend jaar zo’n tien procent van de bussen. Rover van de reizigersvereniging zegt dat dit de verkeerde benadering is. “Passagiers die bijvoorbeeld in de horeca of zorgsector werken, kunnen niet meer naar huis”, zegt Rover-directeur Freek Bos tegen de NOS.

NS zei dat ze de vraag naar treinen zullen blijven monitoren met corona-beperkingen. Minder reizigers zou kunnen leiden tot minder treinen op minder bezochte routes. Tijdens eerdere lockdowns heeft NS zo’n 10 procent van haar treinen stilgelegd.

Komend jaar komen er meer internationale treinen. Zondag vertrekt de eerste nachtjet naar Zürich vanaf Amsterdam Centraal. Elke nacht staat er een nachtjet naar Zwitserland op het programma. Ook gaat er elke nacht een nachttrein van Zürich naar Amsterdam. In 2022 zijn er plannen om extra internationale treinen in te voeren, met name van Nederland naar Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?