Nieuwe Covid-reiswaarschuwingen afgegeven voor de VS, Duitsland, 23 anderen; Geen verbod op volledig gevaccineerd

Image source - Pexels.com


Vanaf zaterdag gelden er enkele nieuwe regels voor reizigers die naar Nederland komen vanuit een land met een hoog of zeer risicovol coroanvirus, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten en 23 andere landen. Voor mensen die uit risicolanden buiten de EU komen, geldt een EU-reisverbod, tenzij ze volledig zijn ingeënt.

Binnen de Europese Unie zijn Duitsland en Hongarije aangewezen als risicogebieden. Reizigers uit deze landen moeten een coronaviruscertificaat – een vaccinatiebewijs, een herstelcertificaat of een negatieve test – laten zien voordat ze Nederland binnenkomen.

Buiten de EU worden vanaf 4 september de Verenigde Staten, Israël, Kosovo, Montenegro, Libanon en Noord-Macedonië aangewezen als risicogebieden. Voor reizigers uit deze landen geldt een EU-inreisverbod. Ze mogen alleen Nederland binnen als ze volledig zijn ingeënt of onder een andere uitzondering op het EU-inreisverbod vallen. Bij aankomst moeten ze ook 10 dagen in quarantaine.

Vanaf maandag 6 september mogen reizigers uit risicovolle niet-EU-landen alleen met een bewijs van een negatieve test naar Nederland reizen – een herstelcertificaat of bewijs van vaccinatie is niet meer voldoende.

Vanaf zaterdag gelden er ook extra maatregelen voor zestien ‘high risk’ of ‘very high risk’ landen in Zuid- en Midden-Amerika en Zuid-Afrika. Deze landen worden als extra risicovol beschouwd vanwege verontrustende varianten van het coronavirus. Alleen volledig gevaccineerde reizigers uit deze landen mogen de EU en Nederland in. Ook moeten ze voldoen aan andere maatregelen, waaronder het tonen van een coronaviruscertificaat, een gezondheidsverklaring als ze met het vliegtuig reisden en in sommige gevallen verplichte quarantaine.

De landen met een hoog risico zijn Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Paraguay, Peru en Uruguay. De landen met een zeer hoog risico zijn Zuid-Afrika, Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Suriname en Venezuela.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?