Nederlandse toeristenbelasting dit jaar met 6,6% gestegen

Image source - Pexels.com


Het tarief voor toeristenbelasting in Nederland is dit jaar gemiddeld met 6,6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De belasting per persoon is dit jaar gemiddeld 1,93 euro per nacht in het land. De ‘nachtelijke heffing’ is in Zeeland zelfs met 13,1 procent gestegen, meldt Bungalowparkoverzicht.nl na een jaarlijks onderzoek.

In 304 van de 352 gemeenten moeten toeristen belasting betalen over een overnachting in bijvoorbeeld een vakantiehuis of hotel. In meer dan de helft van de gemeenten is dit jaar het belastingtarief verhoogd. De grootste stijging was met 136 procent in het Noord-Hollandse Landsmeer.

Omdat er in Nederland geen vast tarief is, verschilt de hoogte van de heffing sterk per regio, aldus Bungalowparkoverzicht.nl. In Amsterdam betalen toeristen met 10,89 euro per persoon per nacht de meeste toeristenbelasting, gevolgd door Ouder-Amstel (7,90 euro), Landsmeer (7,89 euro), Rotterdam (7,33 euro) en Zaanstad (7 euro). Van de gemeenten die toeristenbelasting heffen, hebben Reimerswaal en Hulst, beide in Zeeland, met 0,65 euro het laagste tarief.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?