Nederlandse ondernemers kunnen profiteren van Duitse cannabislegalisatie

Image source - Pexels.com


Ook Nederlandse ondernemers zouden kunnen profiteren van de Duitse plannen om cannabis te legaliseren.

Mocht Duitsland uiteindelijk de verkoop van cannabis toestaan, dan zou dat een mijlpaal zijn in Europa. In Nederland is het verkopen van wiet onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Het in grote hoeveelheden produceren en verkopen van cannabis is verboden. In Nederland worden nog steeds aanzienlijke hoeveelheden cannabis illegaal geproduceerd.

Geneesmiddelenonderzoeker Nicole Maalsté zei tegen NU.nl dat hij niet denkt dat Duitsland Nederland op korte termijn zal kunnen inhalen.

Hij ziet kansen voor Nederlandse ondernemers; en Nederlandse Belastingdienst. “Onkruidleveranciers en producenten, die nu deels op de zwarte markt opereren, hebben de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over cannabisrassen en optimalisatie van de teelt. Ze kunnen hun zaden in Duitsland verkopen en daar hun kennis delen”, aldus Maalsté.

Ook Nederland overweegt de productie van cannabis te legaliseren. Tien gemeenten doen vanaf volgend jaar mee aan een proefperiode van vier jaar, waarin zeven producenten legaal cannabis mogen telen en te verkopen. Mocht de proef een succes blijken te zijn, dan kan dit leiden tot een wetswijziging.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?