Nederlandse koning co-piloot vlucht die Feyenoord-fans naar Praag bracht

Image source - Pexels.com


Feyenoord-fans die woensdag van Schiphol naar Praag vlogen hadden een wel heel bijzondere copiloot op de vlucht. Niemand minder dan koning Willem-Alexander vloog de Rotterdamse fans naar de Tsjechische hoofdstad voor de wedstrijd tegen Slavia, die donderdagavond plaatsvindt.

Een Feyenoord-supporter wist een foto te maken van de koning achter het “stuur” van het KLM-vliegtuig. “Ik denk eerlijk gezegd dat hij nu voor Feyenoord is”, zei de supporter tegen Rijnmond Sport. De Koning is een bekende’ Ajax-supporter. “Maar zijn vrouw” [Queen Maxima] is voor Feyenoord. Dat compenseert een beetje”, zei de supporter. “Dit is toch prachtig? Ik vind het echt heel leuk! We gaan er een mooi feest van maken.”

Feyenoord speelt donderdagavond tegen Slavia voor een wedstrijd in de groepsfase van de Conference League in Praag. De aftrap is om 18:45 uur

Feyenoord-fans kwamen woensdag aan in de Tsjechische hoofdstad. Donderdag worden er nog duizenden verwacht. De lokale politie verwacht zo’n 3.000 fans uit Nederland, laat ze op Twitter weten.

Honderden politieagenten zullen door de straten van de stad patrouilleren om de situatie onder controle te houden, zei de politie in een tweet met een video van rellen in Rotterdam op vrijdag.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?