Nederlandse bedrijven verdubbelden hun groene investeringen

Image source - Pexels.com


Bedrijven in Nederland hebben vorig jaar 2,1 miljard euro aan milieu-investeringen gedaan. Dat is 931 miljoen euro meer dan een jaar eerder, meldt het CBS.

Het overgrote deel (94 procent) van de investeringen was gericht op verbetering van de luchtkwaliteit. Dit omvatte investeringen in zonneparken, luchtfilters en windturbines. Ook gaven Nederlandse bedrijven 85 miljoen euro uit aan verbetering van de waterkwaliteit, zoals waterzuiveringsinstallaties. De rest van het geld ging naar de bestrijding van bodemverontreiniging, beperking van geluidsoverlast, afvalverwerking of natuurbescherming.

Het statistiekbureau wees erop dat het bedrag dat in groenprojecten wordt geïnvesteerd sterk van jaar tot jaar varieert, omdat investeringen in grote projecten pas meetellen in het jaar waarin ze worden gerealiseerd – een investering in een windpark telt pas als de turbines voor het eerst gaan draaien, voorbeeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?