Nederlanders opnieuw gerangschikt als beste niet-moedertaalsprekers Engels


Nederland staat op de eerste plaats voor het hebben van de beste Engelse taalvaardigheid in een land waar Engels niet de moedertaal is. Nederland staat sinds de eerste editie in 2011 in de top drie van de EF English Proficiency Index en staat sinds 2019 elk jaar op de eerste plaats.

Dit jaar rangschikte EF 111 landen op basis van hun Engelse taalvaardigheid op basis van 2,1 miljoen mensen die de online gestandaardiseerde tests hebben voltooid.

Nederland behaalde een EPI-score van 661, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 502. Alle Nederlandse provincies scoorden boven het wereldwijde gemiddelde, met Zeeland als hoogste score met 678 en Drenthe met 629 als laagste – nog steeds goed in de “zeer hoog vaardigheidsbereik.

In haar rapport merkte EF op dat hoofdsteden bijna altijd een hoger gemiddeld niveau van Engelse taalvaardigheid hebben dan hun land of regio, maar zelden de best presterende stad zijn. Dat is in Nederland ook zo. Amsterdam scoorde 673, boven de 661 van Nederland en de 671 van Noord-Holland, maar is slechts de vierde best presterende stad van het land. Den Haag heeft het hoogste niveau van Engelse taalvaardigheid (697), gevolgd door Utrecht (683) en Breda (675).

Lees ook:  Geldzorgen raken steeds meer jongeren in Nederland

Mannen scoorden iets beter dan vrouwen. Jonge professionals van 26 tot 30 jaar zijn het meest bedreven in de Engelse taal, hoewel alle leeftijdsgroepen “zeer hoge vaardigheid” bereikten.

Plaats een reactie