Nederland wordt wereldmarktleider voor elektrische auto’s: Study

Image source - Pexels.com


Nederland is inmiddels wereldleider op het gebied van handel in elektrische voertuigen, blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau Arcadis. Er zijn veel verschillende modellen elektrische voertuigen beschikbaar in het land en het marktaandeel van elektrische auto’s is groter dan dat van benzine- en dieselauto’s.

Elektrische auto’s zijn relatief betaalbaar in Nederland, waar momenteel 183 modellen te koop zijn. Het marktaandeel zal in 2025 groeien naar zestig auto’s per duizend inwoners, zegt Arcadis. Dit land heeft ook de meest toegankelijke infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen met een groot potentieel om verder uit te breiden naar woonwijken. Hoewel het elektriciteitsnet wat snel op capaciteit kan komen, is het wel betrouwbaar, meldt Arcadis.

De studie nam gegevens uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Canada, Australië, Singapore, Thailand, China, Californië en de staat New York. Arcadis verwacht dat tegen 2040 ongeveer 54 procent van alle nieuwe autoverkopen elektrische modellen zullen zijn.

Een versnelde overgang naar elektrische voertuigen, samen met investeringen in schone energie en batterijtechnologie, is van cruciaal belang om de uitstoot te verminderen en de opwarming van de aarde te beperken, zegt Peter Oosterveer, directeur van Arcadis.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?