Nederland tweede in Europa voor meeste verkochte e-bikes

Image source - Pexels.com


De e-bike wint gestaag terrein in Nederland. Vorig jaar zijn er landelijk 550 duizend e-bikes verkocht, waarmee Nederland de tweede plaats in Europa inneemt voor de meeste verkochte e-bikes. Dat is de helft van de in totaal 1,1 miljoen fietsen die vorig jaar werden verkocht.

Alleen in Duitsland werden in 2020 meer e-bikes aangeschaft, blijkt uit cijfers van de Confederation of the European Bicycle Industry, Conebi.

“Nederland is altijd een toonaangevend land geweest als het om fietsen gaat. Dat is bij e-bikes niet anders”, zegt Conebi-directeur Manuel Marsilio tegen NU.nl. Conebi verwachtte dat in de nabije toekomst de helft van alle gekochte fietsen elektrisch zal zijn.

“E-bike is het nieuwe golfen. Het percentage e-bikes stijgt in alle landen, alleen de snelheid van de stijging verschilt”, Marsilio. Nederland is koploper in Europa als het gaat om het aantal verkochte e-bikes in vergelijking met het aantal fietsen zonder trapondersteuning.

Ongeveer de helft van de 1,1 miljoen verkochte fietsen vorig jaar waren e-bikes. Een kwart van het totale aantal verkochte fietsen vorig jaar waren stadsfietsen, gevolgd door kinderfietsen met tien procent, racefietsen met zeven procent en mountainbikes met vijf procent.

De hoeveelheid geld die aan fietsen werd uitgegeven, steeg vorig jaar met meer dan de helft tot tien miljard euro in heel Europa.

“De e-bike wordt steeds vaker ontdekt als het ideale vervoermiddel voor forenzen. Steeds meer landen zorgen ervoor dat daar ook de juiste infrastructuur voor is”, aldus Marsilio.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?