Nederland in top 10 EU-landen met grootste huizenprijsstijging

Image source - Pexels.com


Nederland staat zesde op de lijst van landen in de Europese Unie met de grootste huizenprijsstijging. De prijzen van Nederlandse koopwoningen waren in het tweede kwartaal gemiddeld bijna 13 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit gold voor zowel nieuwe als bestaande woningen, berekenden het CBS en het Kadaster.

Gemiddeld waren de huizenprijzen in de EU in het tweede kwartaal ruim zeven procent hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2020. Estland was koploper met een stijging van ruim 16 procent. Denemarken, Tsjechië, Luxemburg en Litouwen behoorden ook tot de grootste stijgers. De huizenprijzen stegen in alle EU-landen behalve Cyprus.

In bijna de helft van de Europese landen bedroeg de stijging meer dan tien procent. In het eerste kwartaal was dit in vijf landen nog het geval.

Het tempo waarin de Nederlandse huizenprijzen stijgen, gaat al een tijdje door, constateert het CBS in een analyse die terugkijkt op het tweede kwartaal. Dit komt doordat het woningaanbod flink is gekrompen.

Er staan ​​weinig woningen te koop in Nederland, waardoor de woningmarkt zeer competitief is. In totaal daalde het aantal verkochte woningen in het tweede kwartaal met ruim twee procent.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?