Nederland heeft meer miljardairs dan ooit

Image source - Pexels.com


Nederland heeft meer miljardairs dan ooit, blijkt uit de jaarlijkse lijst van de rijkste mensen van Quote. De Quote 500 telt dit jaar 45 Nederlanders met meer dan een miljard euro aan vermogen, meldt de NOS.

Samen bezitten de rijkste Nederlanders 219,6 miljard euro, berekende Quote. Om dit jaar op de lijst te komen, moest je opnieuw rijker zijn dan ooit tevoren. Alleen mensen met meer dan 110 miljoen euro op hun naam kwamen op de lijst.

Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken is nog steeds de rijkste Nederlander met een vermogen van 13,5 miljard euro. Nummer 2 dit jaar is vastgoedondernemer Remon Vos (CTP) met 5,7 miljard euro. Nummer 3 is Randstad-oprichter Frits Goldschmeding met 5,6 miljard euro.

Mediamagnaat John de Mol is de persoon op de lijst die het afgelopen jaar het meeste geld heeft verloren. Volgens Quote is hij sinds de Quote 500 van vorig jaar zo’n 300 miljoen euro kwijt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?