Nachttrein van Nederland naar Praag vanaf volgende zomer

Image source - Pexels.com


Er zijn plannen voor een nieuwe nachttrein die Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Roosendaal gaat verbinden met Hannover, Berlijn, Dresden en Praag. Tickets vanuit Amsterdam zouden gemiddeld zo’n 65 euro moeten kosten. Het zal de derde internationale nachttrein zijn sinds afgelopen zomer, toen een dienst naar Wenen begon. Een week geleden ging er weer een nachttrein van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Zürich.

De nieuwe nachttrein wordt naar verwachting komende zomer gelanceerd, “een paar maanden later dan oorspronkelijk gepland”, aldus het bedrijf. Het zal in eerste instantie drie dagen per week werken, en het is de bedoeling dat het uiteindelijk ‘s nachts zal draaien, zei European Sleeper, de Belgisch-Nederlandse start-up die de dienst samen met RegioJet exploiteert.

De trein vertrekt elke maandag, woensdag en vrijdag vanuit Brussel Midi/Zuid om 19:22 uur, met haltes in Antwerpen en Roosendaal voordat hij een uur later Rotterdam bereikt. Vervolgens haalt het passagiers op in Den Haag en Amsterdam, waar het om 22:34 uur vertrekt. De komende negen uur stopt de trein in Hannover, Berlijn en Dresden.

Hij arriveert om 22:24 uur op zijn bestemming, Praag. Dat maakt de hele reis vanuit Brussel 15 uur, en amper 12 uur vanuit Amsterdam. De terugreis vanuit Praag vertrekt op zondag, dinsdag en donderdag om 18:31 uur om 18:31 uur

De combinatie van slaapauto’s, gewone auto’s en andere details wordt nog uitgewerkt, met als doel “meer comfort en een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden”, zei European Sleeper. De startup haalde startkapitaal op via een crowdfunding-inspanning die 500.000 euro opleverde van 350 investeerders.

De joint venture met RegioJet zou ook kunnen leiden tot een nieuwe nachttreinroute die dezelfde Belgische en Nederlandse steden met Warschau verbindt. European Sleeper wil elk jaar een nieuwe route lanceren.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door European Sleeper (@europeansleeper)

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?